copyright Modern Movement ©

A csoport

Bornemisza
Eszter
Váradi
Gyöngyi
Atkins
Zsófia
Hegyi
Csilla
Szomor
Ágnes
Kelemen
Emma
Felber
Irén
Csáki
Gyöngyi
Horváth
Anikó
Pásztor
Piroska
Polyák
Ildikó
Kosztelnik
Edit
Acélosné Solymár
Magdolna
Székely
Katalin
Siposné Cseh
Margit
Pintér
Zsuzsa
Rigler
Marianna
Winter
Rozál

A Modern Műhely alkotói kört 2006-ban alapítottuk; tíz hasonlóan gondolkodó quiltművész. Létszámunk azóta tizennyolcra növekedett. Célunk technikai és művészi eszköztárunk kiterjesztése, továbbfejlesztése.

Eleinte festős-felülettervezős napokat rendeztünk, és kortárs ipar-és képzőművészek munkáit elemeztük. Manapság a csoporttalálkozókon az egyéni alkotói folyamataink közben megfogalmazódó kérdésekre keresünk közös válaszokat. Tagjaink mindegyikének erős egyéni látásmódja és alkotói módszere van, és mindannyian önállóan dolgozunk. Beszélgetéseink során szembesülünk egymás technikai és kompozíciós küzdelmeivel, kifejezésmódunk kikristályosításának gondjaival. Készülő munkáinkat a havonta tartott összejöveteleinken elemezzük. Tagjaink önálló tárlatokon is rendszeresen bemutatkoznak, és sikeresen szerepelnek számos nemzetközi pályázaton.

2009-ben elhatároztuk, hogy kiállítási anyagokat készítünk közösen meghatározott témákban. Ezeket úgy választjuk ki, hogy eléggé általánosak és tág értelműek legyenek ahhoz, hogy az egyéni alkotói folyamatot ne korlátozzák, de azért kellő kihívást jelentsenek.

Első bemutatkozásunk 2009-ben volt Kapcsolatok címmel, ezután következett 2011-ben a Rétegek, majd az Átváltozások 2013-ban. Az utóbbiakkal nemzetközi szinten is megjelentünk, és magyar-angol nyelvű katalógust adtunk ki.

2014 tavaszán mutattuk be az Átjárók témában készített újabb kiállítási anyagunkat, és az alkotásokat bemutató katalógust.